Carrière-switch gehandicaptenzorg iets voor jou? Bij De Zijlen bieden wij een verkort zij-instroom traject. Speciaal voor mensen met minimaal een mbo niveau 3 diploma in zorg, welzijn, sport en onderwijs.

Wat ga je doen
Wij bieden jou de unieke mogelijkheid om met het behalen van één of twee certificaten een gekwalificeerde (persoonlijk) begeleider te worden. Jij komt uiterlijk 1 mei in dienst bij De Zijlen en de verwachting is dat je al vóór 1 november klaar bent met de opleiding. Je brengt de theorie die je tijdens je opleiding leert, bij jouw locatie direct in de praktijk. Je leert hoe je zorg, begeleiding en veiligheid kunt bieden aan onze cliënten. Ook ga je leren hoe je vaardigheden kunt ontwikkelen zoals zelfstandig werken en inspelen op de hulpvraag van de cliënt. Deze vaardigheden helpen jou om contact te maken en te onderhouden met mensen bij wie dit niet vanzelfsprekend is.

Zo ziet jouw werkplek er uit

De Zijlen heeft 55 locaties waar cliënten wonen en/of werken. De zorgvraag op onze locaties is divers, we blinken uit in het leveren van intensieve en complexe zorg. Onze cliënten hebben behoefte aan fysieke en emotionele veiligheid, geborgenheid en persoonlijk contact. Samen met jou kijken we naar hoe de opleiding vormgegeven wordt en koppelen we je aan een locatie. Je zult op één van onze locaties worden ingezet waar je dagelijkse ondersteuning bij de zorgvraag biedt.

 

Dit ben jij

Je bent een persoon met een sterk empathisch vermogen en je kunt je grenzen aangeven. Je bent in staat om kritisch naar jezelf te kijken en je neemt regie over je eigen leerproces. Je bent flexibel als het gaat om werken in een 24 uurs-rooster met onregelmatige werktijden (dag-, avond-, slaap-, en weekenddienst, ook op feestdagen, is voor jou geen enkel probleem).

Als jij één van de volgende diploma’s op zak hebt, dan kom je in aanmerking voor deze korte opleidingsroute:

 • Sport en bewegen niveau 3 of 4
 • Sociaal werk niveau 4
 • Doktersassistente niveau 4
 • Onderwijsassistente niveau 4
 • Pabo niveau 6
 • Pedagogisch medewerker kinderopvang niveau 3
 • Gespecialiseerd medewerker kinderopvang niveau 4

Dit bieden wij

 • Een leerarbeidsovereenkomst van 22 – 24 uur per week, voor de duur van de opleiding (maximaal 1 jaar)
 • Een baangarantie, na positief afronden van de opleiding en goed functioneren
 • We bieden een goede werk- en privébalans: je krijgt van ons 1 dagdeel per week betaald om je opleiding te kunnen volgen tijdens werktijd
 • Een opleiding die af te stemmen is op je eigen leervraag én volledig betaald wordt
 • Ruimte voor je eigen inbreng en ontwikkeling zoals het volgen van diverse trainingen
 • Salaris conform cao FWG 30 (minimaal €1.967,- bij een volledig dienstverband)
 • Vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 8,33% conform cao
 • Reiskostenvergoeding van € 0,12 per km tot 30 km enkele reis en € 0,03 per km tussen 30 en 60 km enkele reis (in plaats van € 0,08 per km tot 30 km conform cao gehandicaptenzorg)
 • Goede secundaire voorwaarden zoals een fiscale uitruilregeling op het gebied van reiskosten en diverse aantrekkelijke voordeelregelingen bij de aanschaf van bijvoorbeeld een sportabonnement, fiets, laptop of telefoon, wellness en health-check
 • Diverse premiekortingen op aanvullende verzekeringen

Wil je werken bij de Zijlen
De Zijlen is er voor mensen met een verstandelijke beperking in de provincie Groningen. We zijn expert in de begeleiding en zorg voor specifieke doelgroepen. We zijn gericht op samenwerken. We investeren in medewerkers: goede zorg, goed werk. We doen dat in verbinding, met aandacht voor elkaar, met de leidinggevende dichtbij. Ons motto is: De Zijlen geeft kleur aan het leven! Werken bij De Zijlen betekent waarde toevoegen aan het leven van anderen. Dat doen wij met bijna 1500 collega’s voor ruim 1100 cliënten. Ons doel is een betekenisvol leven voor mensen met een beperking. Wat is er mooier dan dat mee vorm te geven?

Heb je interesse?

Leuk! Dan ontvangen we graag uiterlijk 19 maart je cv en motivatie via de sollicitatiebutton. Deze kun je richten aan Fetsje Laansma (Adviseur leren en ontwikkelen). Zodra je sollicitatie binnen is, nemen we zo snel mogelijk contact met je op. De gesprekken worden individueel gepland.

Meer weten? 
Heb je vragen of wil je meer informatie over de vacature? Dan kun je contact opnemen met Fetsje Laansma via telefoonnummer 06-22936055. Zij is aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.

Voor deze vacature is bij indiensttreding een positieve ‘verklaring omtrent gedrag’ (VOG) vereist. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.