Geen dag is hetzelfde en wat vandaag goed werkt, kan morgen anders uitpakken. Wat vooral belangrijk is, is dat je aansluit op de behoefte van de cliënt. Maak jij als begeleider MVG het verschil?

Op onze locatie Het Koetshuis in Tolbert is plek voor meerdere Begeleiders MVG voor 24 tot 32 uur per week.

Zo ziet jouw werkplek er uit

Het Koetshuis is een locatie in Tolbert waar 24 cliënten wonen met een intensieve zorgvraag en bijkomende (gedrags)problematiek. De leeftijd van de cliënten varieert tussen 20 en 71 jaar met een disharmonisch ontwikkelingsprofiel.

Wat jij gaat doen als begeleider voor onze cliënten is van betekenis zijn. Voor cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG) is dit niet altijd vanzelfsprekend. Jij begrijpt dit gedrag. We werken met het behandelmodel Triple C.  Dit is voor ons niet alleen een werkwijze maar een visie die we in alle facetten van het dagelijks leven en in de begeleiding tot uitvoering brengen.

Wij richten ons niet op beheersen en voorkomen van probleemgedrag maar juist op het voorleven en bevorderen van het gewone leven. De cliënten hebben intensieve zorgvragen en bijkomende (gedrags)problematiek, met onder andere de nadruk op autismespectrumstoornis (ASS). Het is belangrijk dat je de hulpvraag van onze cliënten ziet, waarbij je continue zorg draagt voor een goede prikkelverwerking en het laaghouden van de spanningsopbouw.

Samen met je collega’s zorg je voor de ondersteuning en zorg van onze cliënten. Je zorgt ervoor dat de dag herkenbaar, zinvol en gevarieerd verloopt. Je draagt zorg voor rapportages. Jouw kennis en inbreng wordt binnen de overleggen gewaardeerd en als vanzelfsprekend ervaren.

In totaal werken er ongeveer 50 medewerkers op deze locatie verdeeld over 5 teams. Je wordt ingezet op alle teams. Door de onderlinge samenwerking leren we van elkaar en ervaren we een veilige werkplek. Je werkt altijd met een collega op een team.

Dit ben jij

Jij bent een echte teamspeler, je weet waar jouw individuele kwaliteiten liggen en hoe je die het beste kunt inzetten. Je staat stevig in je schoenen en stelt je grenzen als dat nodig is. Je bent stressbestendig en hebt improvisatievermogen bij interventies en crisissituaties. Jij durft je mening te geven en vragen te stellen over het werk. Je hebt zicht op je eigen gedrag, hebt een open houding en bent bereid om te leren.

Verder vragen we:

 • Je beschikt over een relevant diploma in de zorg, minimaal op mbo-niveau 4
 • Je hebt werkervaring als begeleider
 • Ervaring met de doelgroep MVG is een pré
 • Je hebt kennis van Triple C of je bent bereid dit te leren
 • Je hebt kennis van gedrags- en ontwikkelingsproblematiek
 • Je bent flexibel als het gaat om werken in een 24 uurs-rooster met onregelmatige werktijden

Dit bieden wij

 • Een vast dienstverband voor gemiddeld 24 tot 32 uur per week
 • Salaris conform cao Gehandicaptenzorg FWG 40 (minimaal €2.457,- maximaal €3.332,- bij een volledig dienstverband)
 • Naast je wettelijke vakantie-uren krijg je Balansverlof van 57 uur per kalenderjaar op fulltime basis
 • Vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 8,33% conform cao
 • Indien van toepassing onregelmatigheidstoeslag oplopend tot 160% 
 • Reiskostenvergoeding van € 0,12 per km tot 30 km enkele reis en € 0,03 per km tussen 30 en 60 km enkele reis (in plaats van € 0,08 per km tot 30 km conform cao gehandicaptenzorg)
 • Goede secundaire voorwaarden zoals een fiscale uitruilregeling op het gebied van reiskosten en diverse aantrekkelijke voordeelregelingen bij de aanschaf van bijvoorbeeld een sportabonnement, fiets, laptop of telefoon, wellness en health-check
 • Diverse premiekortingen op aanvullende verzekeringen
 • Diverse interne opleidingen en trainingen om je te blijven ontwikkelen


Wil je werken bij de Zijlen
De Zijlen is er voor mensen met een verstandelijke beperking in de provincie Groningen. We zijn expert in de begeleiding en zorg voor specifieke doelgroepen. We zijn gericht op samenwerken. We investeren in medewerkers: goede zorg, goed werk. We doen dat in verbinding, met aandacht voor elkaar, met de leidinggevende dichtbij. Ons motto is: De Zijlen geeft kleur aan het leven! Werken bij De Zijlen betekent waarde toevoegen aan het leven van anderen. Dat doen wij met 1500 collega’s voor bijna 1200 cliënten. Ons doel is een betekenisvol leven voor mensen met een beperking. Wat is er mooier dan dat mee vorm te geven?

Heb je interesse?

Leuk! Dan ontvangen we graag je cv en motivatie via de sollicitatiebutton. Deze kun je richten aan Ria de Gier (locatiehoofd). Deze vacature staat langere tijd open.

Zodra je sollicitatie binnen is, nemen we zo snel mogelijk contact met je op, waarbij we de mogelijkheid bieden om op locatie te komen kijken.

De sollicitatiegesprekken plannen we individueel met je in.

Meer weten?
Heb je vragen of wil je meer informatie over de vacature? Dan kun je contact opnemen met Ria via telefoonnummer 06-23232337.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben in de procedure. 

Voor deze vacature is bij indiensttreding een positieve ‘verklaring omtrent gedrag’ (VOG) vereist. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.