Wil jij werken bij De Zijlen?

De Zijlen is er voor mensen met een verstandelijke beperking in de provincie Groningen. Bovendien zijn we expert in specifieke doelgroepen. We zijn gericht op samenwerken en we investeren in medewerkers: goede zorg, goed werk. Ons motto is: De Zijlen geeft kleur aan het leven! Werken bij De Zijlen betekent waarde toevoegen aan het leven van anderen. Ons doel is een betekenisvol leven voor mensen met een beperking. Wat is er mooier dan dat mee vorm te geven?

Voor onze locatie Ilmarinen in Groningen zijn wij op zoek naar een flexibele begeleider. Heb jij affiniteit met het begeleiden en ondersteunen van cliënten met diverse (zorg)vraag vanuit het antroposofische gedachtegoed? Dan is dit echt iets voor jou!

Zo ziet jouw werkplek er uit

Onze locatie Ilmarinen in Groningen biedt zorg en ondersteuning aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Ieder mens is afhankelijk van anderen. Voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking geldt dit meestal nog meer. Er wordt vooral gekeken naar de mogelijkheden van de cliënt. Ilmarinen biedt een kinderdagcentrum, woon- en werkplaatsen voor jong volwassenen, een logeerhuis en gezinsbegeleiding thuis.

Jouw werkplek is flexibel binnen de locatie Ilmarinen. Zo kan je ingezet worden op het logeerhuis waar korte opvang geboden wordt aan 8 logees in de leeftijd tot 21 jaar. Of op de woonhuizen waar 18 cliënten wonen vanaf 16 jaar. Een deel van je rooster is ruim van te voren bekend en daarnaast kan het zijn dat je op ‘ziek en piek’ momenten gebeld wordt met de vraag of je kan werken. Daarnaast ben je inzetbaar voor nacht- en slaapdiensten.

Binnen de locatie Ilmarinen werken we vanuit het antroposofische gedachtegoed. Dit wordt op verschillende manier vormgegeven: elke dag, week en maand heeft zijn eigen ritme en dat staat centraal binnen Ilmarinen. Het gebruik van spreuken, jaartafels en met elkaar vieren van de jaarfeesten zijn een aantal kenmerkende elementen die je terug ziet in de dagelijkse zorg. Er is bijvoorbeeld elke werkdag een dagopening waarin alle cliënten in de binnentuin staan om elkaar te ontmoeten en om stil te staan bij wat er die dag staat te gebeuren.

Dit ben jij

 • Je hebt een relevant diploma in de zorg, minimaal op MBO niveau 3;
 • Je hebt enkele jaren ervaring in de gehandicaptenzorg, bij voorkeur met EMB;
 • Je hebt affiniteit met het antroposofisch gedachtengoed;
 • Je bent flexibel inzetbaar;
 • Je staat stevig in je schoenen en kunt omgaan met onvoorspelbare aspecten in de begeleiding;
 • Je kan kijken naar de vraag achter het zichtbare gedrag en neemt hierbij de context van het gedrag mee;
 • Je bent enthousiast, creatief en stressbestendig;
 • Je durft je mening te geven en vragen te stellen over het werk;
 • Je hebt een open houding en je bent bereid om te leren.

Dit bieden wij

 • Een contract van 24 uur voor onbepaalde tijd;
 • Ruimte voor je eigen inbreng en ontwikkeling, zoals het volgen van diverse scholingen op het gebied van gedrag en zorg;
 • Salaris conform CAO FWG 35 (minimaal €1.861 - maximaal €2.766 bij een volledig dienstverband);
 • Vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 8,33% conform CAO;
 • Per 1 juni 2021 een structurele loonsverhoging van 3,15% conform CAO;
 • Mogelijkheid tot de maximaal onbelastbare reiskostenvergoeding (van €0,19 per km) voor woon-werkverkeer;
 • Jaarlijks belastingvoordeel op: aanschaf sport abonnement, fiets, health-check, sportattributen of premie aanvullende verzekeringen.

Past dit helemaal bij jou?

Schrijf dan een korte motivatie en voeg je CV toe. Solliciteren kan via de knop ‘solliciteren’. Je kunt je sollicitatie richten aan Maaike Kompagne (locatiehoofd logeerhuis en ambulant). Wil je meer informatie over de vacature dan kan je contact opnemen met Maaike Kompagne. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 0594-850100 op dinsdag, donderdag en vrijdag.

Je kunt op deze vacature solliciteren tot en met donderdag 22 april a.s.
De sollicitatiegesprekken worden individueel gepland.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

De sollicitatieprocedure