Wil jij werken bij De Zijlen?

De Zijlen is er voor mensen met een verstandelijke beperking in de provincie Groningen. Bovendien zijn we expert in specifieke doelgroepen. We zijn gericht op samenwerken en we investeren in medewerkers: goede zorg, goed werk. Ons motto is: De Zijlen geeft kleur aan het leven! Werken bij De Zijlen betekent waarde toevoegen aan het leven van anderen. Ons doel is een betekenisvol leven voor mensen met een beperking. Wat is er mooier dan dat mee vorm te geven?

Spreekt het begeleiden van kinderen en volwassenen in zowel de thuissituatie als op de groep jou aan? Reageer dan op deze afwisselende baan in de provincie Groningen!

Zo ziet jouw werkplek er uit

Onze locatie Ilmarinen is er voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke of meervoudige beperking uit Groningen en de wijde omgeving daarvan. We richten ons op wie je bent en wat je kan. Hierbij wordt er gekeken naar de mogelijkheden van de cliënt. Wie gaat er schuil achter de beperking? Dat doen we door te kijken, zonder direct te interpreteren. Daar is inlevingsvermogen en geduld voor nodig. Elkaar ontmoeten en je als begeleider echt met iemand verbinden. We merken dat er alleen dán ruimte is voor meer. Meer contact is meer plezier en meer ontwikkeling.

Ilmarinen biedt: een kinderdagcentrum, woon- en werkplaatsen voor jong volwassenen, een logeerhuis en gezinsbegeleiding thuis. Binnen de locatie Ilmarinen werken we vanuit het antroposofische gedachtegoed.

Jouw werkplek is zowel bij cliënten thuis als op de woonlocatie. Je bezoekt 2 cliënten ambulant. Hier komen diverse zorgvragen bij kijken zoals: lichamelijke verzorging, medicatie toedienen, in en uit bed halen, sondevoeding toedienen en activiteiten aanbieden zowel binnenshuis in de context van het gezin als buitenshuis. De ambulante werkzaamheden zijn op vaste dagen in de week en om de week een dag in het weekend. Daarnaast ben je inzetbaar voor nacht- en slaapdiensten op de woonhuizen van Ilmarinen.

Dit ben jij

 • Je hebt een diploma in de zorg, minimaal op MBO niveau 3;
 • Je hebt ervaring met het werken met mensen met een verstandelijke beperking;
 • Je bent flexibel qua werkdagen;
 • Je kan zowel zelfstandig als in teamverband werken;
 • Je bent gemotiveerd, standvastig en empathisch;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met sondevoeding en medicatie. Eventueel ben je bereid dit te leren.

Dit bieden wij

 • Een contract van minimaal 20 uur voor onbepaalde tijd;
 • Ruimte voor je eigen inbreng en ontwikkeling zoals het volgen van diverse scholingen op het gebied van gedrag en zorg;
 • Salaris conform CAO FWG 35 (minimaal €1.861 - maximaal €2.766 bij een volledig dienstverband);
 • Vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 8,33% conform CAO;
 • Per 1 juni 2021 een structurele loonsverhoging van 3,15% conform cao;
 • Mogelijkheid tot de maximaal onbelastbare reiskostenvergoeding (van €0,19 per km) voor woon-werkverkeer;
 • Jaarlijks belastingvoordeel op: aanschaf sport abonnement, fiets, health-check, sportattributen of premie aanvullende verzekeringen.

Past dit helemaal bij jou?

Schrijf dan een korte motivatie en voeg je CV toe. Solliciteren kan via de knop ‘solliciteren’. Je kunt je sollicitatie richten aan Maaike Kompagne (locatiehoofd logeerhuis en ambulant). Wil je meer informatie over de vacature dan kan je contact opnemen met Maaike Kompagne. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 0594-850100 op dinsdag, donderdag en vrijdag.

Je kunt op deze vacature solliciteren tot en met donderdag 22 april a.s.
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 30 april a.s.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

De sollicitatieprocedure