Wil jij werken bij De Zijlen?
De Zijlen is er voor mensen met een verstandelijke beperking in de provincie Groningen. Bovendien zijn we expert in specifieke doelgroepen. We zijn gericht op samenwerken en we investeren in medewerkers: goede zorg, goed werk. Ons motto is: De Zijlen geeft kleur aan het leven!
Werken bij De Zijlen betekent waarde toevoegen aan het leven van anderen. Ons doel is een betekenisvol leven voor mensen met een beperking. Wat is er mooier dan dat mee vorm te geven?

Werken op zowel wonen als tijdens de dagbesteding en onze cliënten vanuit rust en nabijheid begeleiden. Op onze unieke locatie de Fender in Tolbert zijn we op zoek naar een begeleider wonen MVG! Iets voor jou?

Zo ziet jouw werkplek er uit

De Fender is een locatie in Tolbert waar 21 cliënten wonen op 4 verschillende groepen. Op elke groep wonen maximaal 6 cliënten in de leeftijd tussen de 20 en 54 jaar. De ontwikkelingsleeftijd is tot 36 maanden. Elke cliënt heeft een eigen studio welke is voorzien van eigen sanitair en er is een gezamenlijke huiskamer.

De cliënten hebben intensieve zorgvraag en bijkomende (gedrags)problematiek, met onder andere de nadruk op ASS. Een aantal cliënten wordt in een 1 op 1 situatie begeleidt. Het is belangrijk dat je de hulpvraag van onze cliënten ziet, waarbij je continue zorg draagt voor een goede prikkelverwerking en het laag houden van de spanningsopbouw.

Je begeleidt de cliënten op zowel wonen als tijdens de dagbesteding: integraal werken noemen we dat. De dagbesteding is actief en creatief. Zo loop je het ene moment samen een ronde met de was of zorg je voor dieren en het andere moment ben je aan het kleuren of apparaten aan het demonteren. Aan het eind van de middag doe je boodschappen of helpen de cliënten met koken.

Je werkt tijdens de diensten altijd samen met een directe collega. Tijdens het werk kunnen cliënten verbale en fysieke agressie laten zien. Je wordt vanuit De Zijlen getraind om hier mee om te kunnen gaan. Tijdens vergaderingen en overlegmomenten is er ruimte om ervaringen te delen en samen te kijken naar handvatten en tips omtrent het begeleiden.

Dit ben jij

 • Je hebt een relevant diploma in de zorg, minimaal op MBO niveau 4;
 • Je hebt ervaring met de doelgroep;
 • Je staat stevig in je schoenen en kunt omgaan met onvoorspelbare aspecten in de begeleiding;
 • Je bent betrouwbaar en creatief in je benadering naar onze cliënten;
 • Je kan kijken naar de vraag achter het zichtbare gedrag en neemt hierbij de context van het gedrag mee.

Dit bieden wij

 • Een contract van 28-32 per week voor onbepaalde tijd;
 • Een gemotiveerd team dat zich wil blijven ontwikkelen;
 • Salaris conform CAO gehandicaptenzorg FWG 40 (minimaal €1.963 – maximaal €2.902) bij een volledig dienstverband;
 • Per 1 juni 2021 een structurele loonsverhoging van 3,15% conform CAO;
 • Vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 8,33% conform CAO;
 • Mogelijkheid tot de maximaal onbelastbare reiskostenvergoeding (van €0,19 per km) voor woon-werkverkeer;
 • Jaarlijks belastingvoordeel op: aanschaf sportabonnement, health-check, fiets, sportattributen, laptop, smartphone of premie aanvullende verzekering.

Past dit helemaal bij jou?

Schrijf dan een korte motivatie en voeg je CV toe. Solliciteren kan via de knop solliciteren. Je kunt je sollicitatie richten aan Ria de Gier (locatiehoofd). Wil je meer informatie over de vacature dan kan je ook contact met Ria opnemen, ze is bereikbaar via telefoonnummer 06-23232337 op maandag tot en met vrijdag.

Je kunt op deze vacature solliciteren tot en met 27 april 2021.
De sollicitatiegesprekken worden individueel ingepland.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

De sollicitatieprocedure