Wil jij werken bij De Zijlen?
De Zijlen is er voor mensen met een verstandelijke beperking in de provincie Groningen. Bovendien zijn we expert in specifieke doelgroepen. We zijn gericht op samenwerken en we investeren in medewerkers: goede zorg, goed werk. Ons motto is: De Zijlen geeft kleur aan het leven! 
Werken bij De Zijlen betekent waarde toevoegen aan het leven van anderen. Ons doel is een betekenisvol leven voor mensen met een beperking. Wat is er mooier dan dat mee vorm te geven?

Zo ziet jouw werkplek er uit

Onze locatie De Fender in Tolbert biedt integrale woon- en werkgelegenheid aan 21 cliënten. Hier wonen cliënten met een intensieve zorgvraag en bijkomende problematiek. Elke cliënt heeft een eigen studio welke is voorzien van eigen sanitair. Daarnaast is er een gezamenlijke huiskamer.

Voor de Fender team A en B zijn we op zoek naar 2 ervaren begeleiders. Binnen deze groepen begeleid je 5 tot 6 cliënten in de leeftijd tussen de 20 en 54 jaar. Er is sprake van bijkomende problematiek met de nadruk op ASS.

Er wordt integraal gewerkt. Dit betekent dat je de cliënten begeleidt op zowel wonen als tijdens de dagbesteding. Je werkt hierin altijd samen met een directe collega.

Er is een groot verschil met wat onze cliënten kunnen en aankunnen. Het is aan jou om in te schatten wat de vraag van de cliënt is. Tijdens jouw diensten kunnen de cliënten verbale en fysieke agressie laten zien. Je wordt vanuit De Zijlen geschoold om hier zowel fysiek als mentaal mee om te kunnen gaan. Daarnaast wordt er ruimte geboden om op professionele wijze te praten over je handelen tijdens teamoverleg en intervisie. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en mee te denken over de opbouw en invulling van de locatie.

Dit ben jij

 • Je hebt een relevant diploma in de zorg op HBO niveau of MBO niveau 4;
 • Je hebt het vermogen de-escalerend te werken;
 • Je hebt een voorspelbare houding en bent creatief in je benadering naar onze cliënten;
 • Je staat stevig in je schoenen en kan grenzen stellen bij zowel jezelf als bij de cliënt;
 • Je kan kijken naar de vraag achter het zichtbare gedrag en neemt hierbij de context van het gedrag mee.

Dit bieden wij

 • Een contract voor onbepaalde tijd van 24 - 32 uur per week;
 • Een intensief inwerkprogramma van 2 maanden;
 • Cursussen en kennisverdieping waaronder weerbaarheid en Triple C;
 • Ruimte voor je eigen inbreng en ontwikkeling;
 • Salaris conform CAO gehandicaptenzorg FWG 40 (minimaal €1.963 – maximaal €2.902) bij een volledig dienstverband);
 • Vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 8,33% conform cao;
 • Mogelijkheid tot de maximaal onbelastbare reiskostenvergoeding (van €0,19 per km) voor woon-werkverkeer;
 • Jaarlijks belastingvoordeel op: aanschaf sport abonnement, fiets, sportattributen of premie aanvullende verzekeringen. 

Past dit helemaal bij jou?

Schrijf dan een korte motivatie en voeg je CV toe. Solliciteren kan via de knop solliciteren. Je kunt je sollicitatie richten aan Heidy Oort (locatiehoofd). Wil je meer informatie over de vacature dan kan je contact opnemen met Aron Schaftenaar (coördinerend begeleider), bereikbaar via telefoonnummer 06-12347507 op maandag t/m woensdag en vrijdag.

Je kunt op deze vacature solliciteren tot en met 5 juli 2020.

De sollicitatiegesprekken worden individueel ingepland. Een meeloopdienst is onderdeel van deze procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.