Ben jij enthousiast, deskundig en wil je meebouwen aan een toekomstbestendig De Zijlen? Dan zoeken wij jou!

Wij zijn op zoek naar een HR adviseur voor 28 tot 36 uur per week om samen verder te werken aan de uitdagingen die voor ons liggen.

Zo ziet jouw werkplek er uit

Als HR-adviseur werk je vanuit team HR-advies binnen de sector HR. De sector HR bestaat uit circa 40 medewerkers. Het team HR-advies bestaat uit 5 collega’s en heeft een adviserende functie op het gebied van personeels-, opleidings- en organisatiebeleid van De Zijlen. Binnen de sector HR werk je ook samen met de teams van Opleiden & Ontwikkelen, Werving & Mobiliteit, de personeels-en salarisadministratie en het roosterbureau.

De vraagstukken uit de organisatie én de veranderende omgeving zijn opgehaald en vertaald in een ambitieus en door De Zijlen gedragen jaarplan.
De sector HR is dan ook volop in beweging om klaar te zijn voor de toekomst. Als HR-adviseur krijg je alle ruimte om hierin te ondernemen en je toegevoegde waarde te laten zien. Binnen team HR-advies verdelen we de werkzaamheden samen op basis van voorkeuren en talenten.

De inhoud van je werkzaamheden zal, naast de advisering van een aantal locaties, ook bestaan uit het ontwikkelen van nieuw beleid en het optimaliseren van HR-processen. Vanuit de arbeidsmarkt liggen er veel uitdagingen om te zorgen voor capaciteitsmanagement, het aantrekken van medewerkers, het behoud van medewerkers en het bevorderen van goed werkgeverschap en bevorderen van duurzame inzetbaarheid. Met jouw bedrijfsmatig inzicht geef je daarnaast advies op het brede terrein van HR waardoor het management nog beter in staat is de door hen geformuleerde doelstellingen te behalen. Je levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van het HR-beleid, door projecten te leiden, het beleid te analyseren en te vernieuwen. De functie bestaat dus uit zowel adviserende als beleidsmatige werkzaamheden.

Dit ben jij

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en gedreven professional om ons team verder te versterken. Je brengt jouw deskundigheid in waardoor de ander de juiste keuzes kan maken. Ingewikkelde zaken kun je helder uitleggen en je schrijft op een toegankelijke manier zonder de inhoud uit het oog te verliezen. Je bent proactief, staat stevig in je schoenen en weet tegelijkertijd heel goed wanneer je mee moet bewegen. Ook heb je een goed gevoel voor verhoudingen in de omgeving waarin je werkt. Resultaatgerichtheid, daadkracht en goede advies- en communicatieve (schriftelijk en mondeling) vaardigheden zijn jouw kernkwaliteiten. Je draagt uit dat je trots bent om voor De Zijlen en de sector HR te werken.

Verder vragen we het volgende:

 • Hbo/wo werk- en denkniveau; met minimaal een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur in het vakgebied HRM (bijv. Personeel & Arbeid)
 • Je hebt ervaring in - of affiniteit met - de zorg
 • Je hebt beleidsmatige ervaring binnen het vakgebied en kunt projectmatig werken

Dit bieden wij

 • Betekenisvol werk
 • Een hecht team waar altijd een vakgenoot is met wie je kunt sparren
 • Een uitdagende en afwisselende baan met voldoende ruimte voor eigen inbreng en professionele ontwikkeling
 • Goede thuiswerkfaciliteiten, met onder andere een eigen laptop


Je arbeidsvoorwaarden bestaan uit:

 • Direct een vast dienstverband voor gemiddeld 28 tot 36 uur per week
 • Salaris conform cao gehandicaptenzorg FWG 60 (minimaal €3.482 - maximaal € 5.062 bij een volledig dienstverband, peildatum 1 mei 2023)
 • Vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 8,33% conform cao
 • Reiskostenvergoeding van € 0,12 (0-30 km) en € 0,03 (30-60 km), dit is een ruimere vergoeding dan het cao
 • Naast je wettelijke vakantie-uren Balansverlof van 57 uur per kalenderjaar op fulltime basis
 • Goede secundaire voorwaarden zoals een fiscale uitruilregeling op het gebied van reiskosten en diverse aantrekkelijke voordeelregelingen bij de aanschaf van bijvoorbeeld een sportabonnement, fiets, laptop of telefoon, wellness en health-check
 • Diverse premiekortingen op aanvullende verzekeringen


Wil jij werken bij De Zijlen?
De Zijlen is er voor mensen met een verstandelijke beperking in de provincie Groningen. We zijn expert in de begeleiding en zorg voor specifieke doelgroepen. We zijn gericht op samenwerken. We investeren in medewerkers: goede zorg, goed werk. We doen dat in verbinding, met aandacht voor elkaar, met de leidinggevende dichtbij. Ons motto is: De Zijlen geeft kleur aan het leven! Werken bij De Zijlen betekent waarde toevoegen aan het leven van anderen. Dat doen wij met 1500 collega’s voor bijna 1200 cliënten. Ons doel is een betekenisvol leven voor mensen met een beperking. Wat is er mooier dan dat mee vorm te geven?

Heb je interesse?

Leuk! Dan ontvangen we graag uiterlijk 3 april aanstaande je cv en motivatie via de sollicitatiebutton. Deze kun je richten aan Marieke Geijtenbeek (manager HR).

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op dinsdag 11 april tussen 9:00 en 15:00 uur.

Meer weten?
Heb je vragen of wil je meer informatie over de vacature? Dan kun je contact opnemen met Willianne van Dijken (HR-adviseur), bereikbaar op 06-13802472 op maandag, dinsdag en donderdag.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben in de procedure. 

Voor deze vacature is bij indiensttreding een positieve ‘verklaring omtrent gedrag’ (VOG) vereist. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.