Wij zijn op zoek naar een teammanager behandelzaken voor 28-32 uur per week.

Wat ga je doen
Als teammanager behandelzaken ben je het eerste aanspreekpunt en geef je op een coachende manier leiding aan 33 (behandel)professionals van de vakgroep gedrag en de vakgroep vak therapie.
Jij enthousiasmeert, ondersteunt en faciliteert de professionals in hun eigen ontwikkeling én in het meedenken over de doorontwikkeling van de dienstverlening.
Je stimuleert een goede samenwerking én afstemming, zowel tussen de vakgroepen onderling als binnen en buiten de organisatie met andere disciplines. Ook hou jij je bezig met personeelsplanning en organisatie, bewaak je het budget en organiseer je werkoverleggen en coaching.           

Samen met de beleidsadviseur en de praktijkmanager ben je onder andere verantwoordelijk voor het ontwikkelen van beleid. Je faciliteert op een proactieve manier de verbinding tussen beleid en de dagelijkse praktijk en rapporteert aan de manager Behandel & Expertise Netwerk.
Je richt je op externe samenwerking en je kunt als projectleider worden ingezet. Dit ten aanzien van interne onderwerpen binnen BEN of regionale en regio-overstijgende onderwerpen waar BEN een positie in het netwerk inneemt.

De uitdaging ligt onder andere in het goed op poten zetten van deze nieuwe functie en de doorontwikkeling die we willen maken.

Alles wat je doet doe je vanuit de visie van De Zijlen.

Zo ziet jouw werkplek er uit

De beide vakgroepen waar je leiding aan geeft maken onderdeel uit van het Behandel & Expertise Netwerk (BEN) van De Zijlen. BEN bestaat uit een team van 70 professionals. Hieronder vallen naast beide vakgroepen ook de (para)medici, geestelijk verzorgers, praktijkcoaches, vorming en educatie en de audio- en visuele afdeling.
BEN levert multidisciplinaire behandelingen en draagt vanuit eigen expertise bij aan een betekenisvol leven van cliënten van De Zijlen. De kernwaarden van BEN zijn: kennis gedreven, verbindend, laagdrempelig en passievol.

Dit ben jij

Je hebt een helicopterview, bent communicatief sterk, initiatiefrijk en ontwikkelingsgericht. Daarnaast weet jij de bedrijfsvoering op orde te houden en weet je mensen te verbinden en te motiveren.

Verder vragen we het volgende:

  • Je hebt een afgeronde (management) opleiding op minimaal hbo-niveau
  • Je hebt enkele jaren ervaring als leidinggevende van professionals
  • Ervaring in/kennis van de gehandicaptenzorg is een pré

Dit bieden wij

  • Wij bieden een contract van 28 tot 32 uur per week voor onbepaalde tijd.
  • Salaris conform cao gehandicaptenzorg FWG 60 (minimaal €3.482,- maximaal €5.062,- bij een volledig dienstverband, peildatum 1 mei 2023)
  • Naast je wettelijke vakantie-uren Balansverlof van 57 uur per kalenderjaar op fulltime basis
  • Vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 8,33%
  • Reiskostenvergoeding van € 0,12 per km tot 30 km enkele reis en € 0,03 per km tussen 30 en 60 km enkele reis (in plaats van € 0,08 per km tot 30 km enkele reis conform cao)
  • Goede secundaire voorwaarden zoals een fiscale uitruilregeling op het gebied van reiskosten en diverse aantrekkelijke voordeelregelingen bij de aanschaf van bijvoorbeeld een sportabonnement, fiets, laptop of telefoon, wellness en health-check
  • Diverse premiekortingen op aanvullende verzekeringen


Meer over De Zijlen?
De Zijlen is er voor mensen met een verstandelijke beperking in de provincie Groningen. We zijn expert in de begeleiding en zorg voor specifieke doelgroepen. We zijn gericht op samenwerken. We investeren in medewerkers: goede zorg, goed werk. We doen dat in verbinding, met aandacht voor elkaar, met de leidinggevende dichtbij. Ons motto is: De Zijlen geeft kleur aan het leven! Werken bij De Zijlen betekent waarde toevoegen aan het leven van anderen. Dat doen wij met 1500 collega’s voor bijna 1200 cliënten. Ons doel is een betekenisvol leven voor mensen met een beperking. Wat is er mooier dan dat mee vorm te geven?

Heb je interesse?

Leuk! Dan ontvangen we graag uiterlijk 17 april 2023 je cv en motivatie via de sollicitatiebutton. Je kunt je sollicitatie richten aan Laurent-Jan van den Bogaard (manager BEN).

De sollicitatiegesprekken staan gepland op 26 april 2023.

Na indiensttreding volgt een ontwikkelassessment.

De vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat voorrang.

Meer weten?
Heb je nog vragen dan kun je contact opnemen met Laurent-Jan van den Bogaard via telefoonnummer 06-22380834 of via laurentjan.vandenbogaard@dezijlen.nl

Voor deze vacature is bij indiensttreding een positieve ‘verklaring omtrent gedrag’ (VOG) vereist.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.